2008 SONRASI İŞE GİRENLER MAĞDUR EDİLDİ!

2008 SONRASI İŞE BAŞLAYANLAR MAĞDUR EDİLDİ
2008 Ekim ayından önce göreve başlayan devlet memurları 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’na tabii olarak çalışmaya başladılar.
Emekli kesenekleri yuksek olduğu için emekli olurken %70’in üzerinde emekli maaşı bağlandı. Ayrıca emekli ikramiyeleri de 2008 sonrası işe girenlerden daha fazladır.

2008 EKİM AYINDAN SONRA İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN
2008 yılı Ekim ayından sonra kamu personeli olarak çalışmaya başlayanlar 5510 sayılı Kanun’un 4’ncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılmaktadırlar.
5510 sayılı Kanuna tabii olarak çalışanların emekli kesenekleri düşüktür. Doğal olarakta emekli aylık ve ikramiyeleri daha az hesaplanmakta ve hem aylıkta hem de mekli ikramiyesinde zarar etmektedirler.

BU FARKLILIK GİDERİLMESİ İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun, 2008 Ekim ayından sonra işe başlayanlarla ilgili çalışanların zararına yol açan hükümleri yeniden revize edilmelidir.
Sosyal Hukuk Devleti ilkeleri, Anayasa’nın 10’ncu maddesi ve uluslararası çalışma ve ücret normları dikkate alınarak gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir